• 2.jpg
  • 3.jpg
  • 1.jpg
  • 4.jpg

Laboratorium


Filmtek tilbyr en rekke labtjenester for det profesjonelle markedet. Vi er norsk forhandler av tre profesjonelle laboratorier og har som eneste virksomhet i Norden en profesjonell filmrensemaskin for 8mm, 16mm og 35mm film samt komplette klippebord for klargjøring og manuell håndtering av film.
 

Fremkalling av farge og sort/hvitt film (positiv og negativ)

Vi tilbyr fremkalling av 8mm (Kodak og Fomapan), Super8 (Kodak), 16mm (Kodak, Fuji og Fomapan) og 35mm (Kodak og Fuji) positiv/reversal og negativ film, både farge og sort/hvitt.

Vær oppmerksom på at vi har et krav om obligatorisk digitalisering av filmer vi fremkaller. (Pris for digitalisering kommer i tillegg til fremkallingsprisen.) 

Her kan du se våre betingelser for fremkalling av film.

 
  

  

Ekspressfremkalling av Super8, 16mm og 35mm

Vi kan etter avtale tilby ekspressfremkalling. Ta kontakt med oss for pristilbud. Normal vil ekspressfremkalling ta 3-4 dager inkl ekspressfrakt. Ta kontakt med oss for priser. Ved ekspressfremkalling startes fremkallingsmaskinene opp kun for dine filmer og en laboperatør gjør denne jobben utenom vanlig arbeidstid. Egne priser gjelder for ekspresshåndtering.

Ta gjerne kontakt med oss dersom fremkallingen haster for deg. Vi gir deg gjerne råd og hjelp!
 

Spesialfremkalling (gamle utgåtte filmtyper)

Vi tilbyr ikke lengre fremkalling av utgåtte filmtyper. Vi anbefaler deg å kontakte www.filmrescue.com eller www.super8.nl dersom du trenger å få fremkalt slike filmer.
 

Single-8 fremkalling

Vi fremkaller ikke lengre Fuji Single-8 film. Er du i besittelse av denne filmtypen vil vi anbefale at du sender den til Retro Enterprises Co., Ltd. i Japan. De er eksperter på fremkalling av Single-8 og tar i mot ordrer fra hele verden.

Lipsner Smith Excel 1100

Rensing av film

Vi besitter spesiell kompetanse og utstyr for rensing av film. Som eneste virksomhet i Norden har vi en profesjonell filmrensemaskin for Dobbel 8mm, Super8/Single-8, 16mm og 35mm film. I tillegg tilbyr vi håndrens for filmer som krever det. Ta kontakt for mer informasjon og priser.

Filmrensemaskinen er en Lipsner Smith Excel 1100 som benytter 6 particle transfer rollers (PTR) for å ta bort løst støv samt 8 buffere hvorav 4 er fuktet med rensevæske for rensing. I tillegg har maskinen et tørkekammer.

For å få et best mulig resultat av digitaliseringen er det meget viktig at filmene er rene. Dette gjøres best ved å kjøre filmene i denne rensemaskinen.

Identifisering og inspeksjon av film

I forbindelse med større eller mindre filmsamlinger er det ofte et problem med at man ikke kjenner til innholdet på filmene. Noen filmer har også skader som må inspiseres eller man har flere kopier og ønsker å finne frem til den beste kopien - eller orginalen. Her kan vi hjelpe. Ved hjelp av lab'en, scannerene og våre fagfolk kan vi identifisere, samle meta data og inspisere alle filmtyper.
 

Skjøting og reparasjon av film

Vi har flere klippebord for film og kan reparere brudd eller skader på filmruller slik at filmen skal kunne digitaliseres best mulig.

Vi har skjøteutstyr for 8mm, Super8/Single-8, 9.5mm, 16mm og 35mm.