• 3.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 1.jpg

Digitalisering av filmsamling for Mack Ølbryggerier AS

Filmsamlingen bestod av en rekke 16mm filmer og reklamefilmer fra ca 1940-tallet og frem til 1980 tallet. Filmene var dels dokumentarfilmer om prosessene rundt mineralvann og ølproduksjon, men også flere reklamefilmer.

Filmene ble digitalisert til HD og det ble gjort en farge og lyskorrigering av filmene i tillegg til rensing og labarbeid i forkant.

Unik historisk Super8 film scannet for NRKs Schrödingers Katt

Vi digitaliserte for noen dager siden en unik og meget historisk Super8 film for NRKs dokumentarprogram Schrödingers Katt.

Super8 filmen ble digitalisert til Apple Prores 422 HQ i 720P og 1080i HD format. Innslaget kan ses her:

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/297201/

Filmer digitalisert for Universitetet i Tromsø

Vi har nylig digitalisert en stor samling Super8 og 16mm filmer for Universitetet i Tromsø.

Filmsamlinger digitalisert for Arkiv i Nordland

Vi har akkurat avsluttet tre digitaliseringsoppdrag for Arkiv i Nordland. Samlingene bestod av forskjellige film og video format, bla 8mm, Super8, 16mm og 1"C video.

Filmene ble digitalisert i høy kvalitet til DVD og fil (SD og HD).

35mm film digitalisert for Vardø Kommune

Vi har akkurat digitalisert en 35mm film for Vardø Kommune. Filmens innhold var Kong Olavs besøk i byen for 50-60 år siden og besøk på festningen. Filmen var falmet og hadde et kraftig rødstikk og var litt krympet.

For å restaurere fargene i filmen ble filmen digitalisert med full farge og lyskorrigering. Gjennom denne prosessen har vi mulighet til å korrigere fargene slik at de fremstår som riktige - selv når filmens farger og kontrast er svært skadet Pga. dårlig filmstock eller oppbevaring.

Tangerudbakken Borettslag på TVNorge

Vi fremkalte, digitaliserte og fargekorrigerte nylig en del Super8 film for TV-serien om Tangerudbakken Borettslag som går på TVNorge. Filmene var tatt opp under innspillingen i sommer.

Krigsseilere

Lillesand Sjømannsforening samler og publiserer informasjon, bilder og video av og om norske sjøfolk på www.sjohistorie.no. Vi er nå i gang med et meget interessant prosjekt om krigsseilere fra Lillesand.

Les mer …

Fullriggeren Sørlandet

Vi har akkurat digitalisert 4 filmer om Fullriggeren Sørlandet. Den ene av filmene var fra Fullriggeren Sørlandets tokt til Chicago i 1932. Meget spennende opptak som nå er gjort tilgjengelige på fil og DVD for oppdragsgiver.

Erobreren NRK Drama

Vi har det siste året jobbet sammen med NRK Drama i forbindelse med deres ny dramaserie Erobreren. Vi har levert film, fremkalling og scanning av Super8 film til dette prosjektet som vil bli vist på NRK i 2012.

Les mer …

Havforsker Jens Eggvins 16mm filmsamling digitalisert

Vi har nylig ferdigstilt et stort og spennende digitaliseringsprosjekt for Arkiv i Nordland. Jens Eggvin var en annerkjent havforsker som særlig forsket på havstrømmer, temperaturer og skreifiske utenfor Røst/Lofoten.

Les mer …